USLUGA

Uvoz i carina vozila

Naša agencija kao primarnu djelatnost obavlja uslugu registracije svih vrsta motornih vozila.

Dobijanjem licence za zastupanje pred carinskim organom usluga je kompletirana. Vaše je samo da kupite vozilo, transportujete ga do granice Crne Gore, a sve ostalo prepustite nama. U najkraćem roku i najpovoljnije po uvoznika obavićemo cijeli postupak uvoza i carinjenja, kao i prvu registraciju vozila.

U dogovoru sa Vama možemo organizovati transport vozila iz inostranstva

NEW New Arrival Fashion Men Casual Shorts Bodybuilding Sweatpants Fitness Shorts Joggers Gyms quick-drying Summer Men Workout Shorts winstrol cycle dosage nutrition, fitness and health, the wellness community – wellness is life

Procedura kupovine i uvoza vozila iz inostranstva:

  • 1. Kupovina. Kupovinu vozila moguće je izvesti između dva fizička lica, između pravnog i fizičkog lica kao i između dva pravna lice. Fizičko lice, potrebno je da ovjeri kupoprodajni ugovor kod notara. Pravno lice u obavezi je da priloži samo fakturu.
  • 2. Transport. Imamo dva načina transporta vozila iz inostranstva. Vozilo se može dopremiti na prikolici odnosno kamionu. Drugi način je „na točkovima“ gdje je uslov da vozilo bude registrovano redovnim ili privremenim registracionim oznakama (Z00L).
  • 3. Uvozno carinjenje. Prilikom uvoza, vozilo se na granici prilikom ulaska u Crnu Goru prijavljuje carisnkim organima. Na osnovu toga izdaju se potrebna dokumenta, a vlasnik vozila upućuje se na carinsku ispostavu gdje će se vršiti konačno carinjenje. Rok za prijavu carinske propratnice je 24h.
Potrebna dokumentacija za uvoz vozila:
  • Ovlašćenje, ako vozilo dovozi drugo lice
  • Saobraćajna dozvola
  • Originalni račun ili kupoprodajni ugovor ovjeren kod notara
  • Odjava vozila iz inostranstva
  • Za vozila proizvedena i izvoze se iz EU, izvozna deklaracija i EUR1 sertifikat o porijeklu radi primjene carinskih olakšica.
Za sve nedoumice

smo na raspolaganju

Imate neki problem?


Kontaktiraj Nas